Barcelona, go with the planned flow

Een dinsdagavond in september, een ideaal moment voor een zot gedacht denken wij dan ten huize Amarieyo.  Allé, voor ons is het niet zo’n zot gedacht meer.  Wanneer zou het nog eens passen om naar Barcelona te gaan?  Hebben we het weekend van 11 november al iets te doen?  Hmmm, nee.  Speelt FC Barcelona een thuismatch?  Hmmm, ja en er zijn nog goede plaatsen beschikbaar.  Is er nog plaats in onze 2de thuis, ons favo-hotel, hmmm ja.

En dan toch getwijfel: goh moeten we dat wel doen?  Ikzelf ben al 2 keer in Barcelona geweest dit jaar en Mr Cariño zelfs al 3 keer.  Is het niet teveel van het goede in één jaar? Bij mij ook de twijfel: krijg ik dat planmatig wel rond.  Mijn Life Coach Training neemt best wel wat tijd in beslag.  Hoe krijg ik alles gedaan als we er 3 dagen tussenuit gaan?  Het jaagt me schrik aan dat ik niet genoeg tijd zal hebben.  En wordt de week erna dan weer niet te hectisch omdat we in het weekend niks op orde hebben kunnen zetten thuis?

Bon, conclusie nr 1: nee, we gaan niet.

Je merkt het al, conclusie nr 1 … dat houdt in dat er een paar weken later een conclusie nr. 2 komt: we boeken die handel!

1) Het is pas te veel van het goede als je hetzelf zo beslist.

2) Ik heb mijn schrik aan de kant gezet over mijn planning van mijn training en stel me in plaats daarvan de vraag: Hoe kan ik wel alles rond krijgen EN er 3 dagen tussenuit zou gaan?  Wat kan ik doen om er een EN-EN-verhaal van te maken? Zo kom ik toch tot oplossingen.

3) Het huishouden op orde houden, dat wordt dan wat pro-activiteit aan de dag leggen.  We komen er wel door.

On the move @ Barcelona

Kunnen we nog nieuwe dingen doen in Barcelona nadat we er al 5 keer geweest zijn sinds 2017?  Oh yeah!  Het is steeds een combinatie van thuiskomen, vertrouwdheid en ontdekkingen.  Soms zijn we er met z’n tweetjes, soms met de kids.  En dan vinden we het ook leuk om met hen naar een aantal traditionele city-spots te gaan of vertrouwde resto’s te delen met hen. Daarnaast volgen we op Instagram een aantal Barcelona-#tags en regelmatig noteren we nog ideeën.

Een greep uit de verzamelde ideetjes. En we hebben trouwens nog niet alle Gaudi-gebouwen gedaan @ Barcelona!

Aangezien we deze keer erop uit trekken met Prutske, plan ik vrij gedetailleerd op voorhand.  Je weet wel, met een 4-jarige wil ik op het moment zelf niet meer moeten nadenken of beslissen wat we nu juist kunnen doen?  Of waar kunnen we lekker (kindvriendelijk-)eten? Door op voorhand te plannen zorg ik voor rust op het moment zelf.

Ik zet er mij even rustig bij.  Een download van alle mogelijkheden die bij ons opkomen en de verschillende screenshots van Instagram. Een must-be deze keer: de bunkers Del Carmel!

En daarna komt de reis-app van pas.  Eerst duid ik alle plaatsen aan die we eventueel zouden kunnen bezoeken.  Wat ligt te veraf?  Wat ligt bij elkaar in de buurt?  Wat is realistisch om te combineren? Wat kunnen we te voet doen?  Wat met het openbaar vervoer?  En zo kom ik tot een logisch planning per dag. 

Een aantal screenshots van de app Sygic travel: super-handig! Goed om te plannen vooraf, en incl openingsuren, prijzen en toeristische uitleg.

En dan het volgende: waar kunnen we eten. Zeker als je erop uittrekt met Prutske.  Zijn buikje heeft ‘echt altiiijjjjd honger’.  Eigenlijk wordt hij een beetje zoals in die reclame van Snickers: ‘Je bent echt een diva als je honger hebt’. Een resto-plan hebben en een voorraad noten zijn dus een must.

Nog even bekijken wat dit geeft qua metro-lijnen en bussen die genomen moeten worden.  Dan nog samen met Prutske in aftel-modus gaan en ready for take-off!

De aftelkalender voor Prutske. En op naar het volgende om naar af te tellen hierna: Sinterklaas!

Nu dit is slechts stap één van city-trippen met een kleuter.  Tijdens de city-trip is het ‘Go with the planned flow’!  Tijdens de trip zelf voelt het niet gepland aan. Wel als een ongedwongen flow omdat we er niet meer over moeten nadenken wat we gaan doen EN  we zijn flexibel tegelijkertijd. 

En dit is eigenlijk niet alleen bij het het city-trippen bedenk ik me. 

Want ja, soms wordt Prutske moe en dat is niet altijd op de moment dat ik het gepland had.  En rondwandelen in een stad met een kleuter is niet gewoon stappen: dat is dansen, springen, trekken en in staking gaan bij momenten.  Kortom, zoals dat thuis ook gaat… groen gras & modder, weet je wel 

Dan komt flexibiliteit binnen de planning van pas.  Zo ook toen we na zondagmiddag naar de bunkers Del Carmel gaan.  Dan ga je niet zoals gepland het openbaar vervoer uittesten met metro, bus en nog een deel bergopwaarts stappen.  Dan ga je easy en neem je gewoon de taxi.  Dit bleek bovendien 3 vliegen in één klap te zijn.  De taxi-rit duurde ongeveer een 15 à 20 minuutjes.  Prutske doet een power-nap. Mr Cariño kon uitgebreid zijn Spaans oefenen met de taxi-chauffeur, over voetbal en politiek.  En voor mezelf, chill en laat je rijden denk ik dan. We zijn bovendien verrast van de prijs want dit is in lijn met de prijs van het openbaar vervoer.

View over Barcelona city vanop de Bunkers Del Carmel. Echt een aanrader! Genieten van het uitzicht, chillen, genieten van de zon en de dans-performance van Prutske.

Over het algemeen vindt onze kleuter het trouwens steeds boeiend om verschillende vervoersmiddelen uit te proberen op reis.  Het begint al met de trein… de trein van ons drietjes aan de security check in de luchthaven: Eerst mama, dan Prutske en dan papa.  Een leuke manier om dit alles vlotjes en zonder stress te laten verlopen voor ons.  Verder komen het vliegtuig, de taxi, de kabelbaan (topper!), de Téléferic naar Montjuic en de metro (ook gekend als trein onder de grond) aan bod. Daarnaast zijn er nog de zéér betrouwbare schouders van Mr Cariño 🙂 voor het volgende geval: ‘Mama & papa, mijn beentjes hebben ECHT geen kracht meer’.

Daar zijn trouwens miraculeuze genezingen voor, ook in Barcelona.  Een bellenblazer onderweg of een speeltuintje doen dan wonderen:)

Conclusie: Barcelona, zoals steeds, je was weer geweldig!  Het was een blitsbezoek met 2 overnachtingen en toch voelt het alsof we een week zijn weggeweest. Genieten… van elkaar, van wandelen, van ontdekken, van de verwennerij in ons hotel, van het zonnetje… genieten!

Prutske zegt het zo in de taxi onderweg naar de luchthaven: ‘Dag Barcelona, tot de volgende keer.  We weten wel nog niet hoeveel dodo’s.’  Beter kan dat niet samengevat worden.  En bij het slapengaan thuis zegt hij nog: ‘Mama & Papa, ik moet jullie nog iets zeggen: Ik vond Barcelona echt leuk.’ 

Op maandagochtend @ het hotel weet Prutske me weer te verrassen en te ontroeren: ‘Wie komt er mee buiten kijken op het balkon?  De wereld is prachtig!’

Nog 2 Barcelona-tips (weet dat ik echt moeite moet doen om me te beperken tot 2 :)):

1) 11 november is geen feestdag in Spanje, dus mogelijks minder city-trippers en een rustigere stad voor de toerist.  Idem voor nog andere steden in Spanje dus en mogelijks nog andere Europese steden? Tip tip voor 2020!  Een andere city-trip aanrader is trouwens Valencia (Barcelona in het klein, ook zo prachtig)
2) Een tip voor wie naar FC Barcelona wil gaan kijken en tickets wil boeken.  Dit kan echt eenvoudig via de website van FC Barcelona.  Hier vind je makkelijk of er tickets beschikbaar zijn en de rest regelt zich online af zoals een gewone online aankoop.

Je merkt het al: er schuilt ook een reisgids in mij :).  Als ik me zou laten gaan….

En dan de vraag: wanneer komt de volgende city-trip?  Wel, ondertussen zijn er 2 trips gepland.  Met de kerstdagen gaan we naar Sevilla, met Prutske. 

En die tweede, die ligt echt net vast… Bij terugkeer begint het steeds te kriebelen voor een volgende trip naar Barcelona. Dat was nu niet anders. Drie uur na thuiskomst hadden we zicht op de volgende trip naar Barcelona.  Onze jaarlijkse just-the-two-of-us-city-trip. Deze vervangt namelijk alle mogelijke cadeaus aan elkaar tijdens het jaar (verjaardagen enzo). De checklist klopte ook meteen: vliegtuigtickets met goede uren beschikbaar, ons favo-hotel beschikbaar en een thuismatch van FC Barcelona :).  Het lijstje met nieuw te ontdekken plaatsen en resto’s hebben we al in ons hoofd! 

Nog een klein wist-je-datje om af te sluiten.  Ik bereid mijn blog voor in Word en zet mijn lettertype bewust in ‘Avenir’. Op naar de toekomst!

Tot binnen 2 weken! Dan neem ik jullie mee in mijn Life Coaching Training.

#mildheid #verbaasjezelf #waarisdiehandleidingnu #onlyhuman #tijdiseengedachte #zaligekeuzesmaken #teammama&papa #happybujo-er #eenvleugjefuntoevoegen