De eindejaarsperiode dat is …

… de kerstboom zetten en cadeautjes uitzoeken

Dit jaar geen groot plan meer zoals voorheen.

Nee, gewoon ongepland op een donderdagavond. Een vraag van Prutske op weg van school naar huis is voldoende aanleiding om te beginnen: Mama, zullen we vanavond de kerstboom zetten. Awel, waarom ook niet.  Go with the Christmas-flow.  Gewoon genieten om de kerstboom te zetten met Prutske en te zien hoe hij er in opgaat.  Al onthoud ik wel voor volgend jaar dat ik hem niet meer met die parel-slingers laat spelen.  Die daarna terug ontwarren duurt wel even.

En dan de cadeautjes uitzoeken.  Tegen mid-december waren alle pakjes al gekocht.  Dat ga ik nog doen. Rustig winkelen en op tijd leveringen aan huis van de online aankopen.   Hopelijk zijn de ontvangers er blij mee. Ik zou ze alleszins zelf graag krijgen :). 

… kerstsfeer opsnuiven … maar ook niet te zot

Ik vind de kerstsfeer die gecreëerd wordt wel een gezellige boel.. Met zijn 4 jaar wordt Prutske vooral betoverd door de vele lichtjes: ‘ohhh waaauuuw’.  We hebben ons dit jaar eigenlijk al overtroffen wat betreft het opsnuiven van die kerstsfeer.  We hebben een kerstparade meegepikt.  We zijn naar het huis van de kerstman geweest @ Paira Daiza, ook gekend als onze 2de tuin :). Zotter dan dit hoeft het voor ons niet te worden.

Eerder kwam Prutske met een verhaal opzetten over de kerstman die door een slee getrokken wordt, met vliegende rendieren… en dat die cadeautjes brengt bij de kindjes. ‘Euh, hmmm, daar doen wij niet aan mee. Bij sommige kindjes komt Sinterklaas en bij andere kindjes de Kerstman.’  Blijkbaar is dit voldoende qua uitleg :). 

Een paar dagen later komt hij ook met het volgende: ‘Mama, het gaat helemaal niet over de kerstman hé, het gaat over Jezus’.  Dankjewel juf Caroline!  En volgende keer in de bib ga ik op zoek naar een boekje met het kerstverhaal.

Die Coca-Cola truck heeft wel iets moet ik toegeven. 

… een warme & liefdevolle periode

Tijdens het schrijven van deze blog staat op de achtergrond de radio afgestemd op de Warmste Week.  Ik benieuwd wanneer ons plaatje voorbijkomt.  Nog maar één editie gehad waarbij ik het effectief hoorde passeren: Enjoy the Silence van Depeche Mode.  Dit jaar is het ‘Is this the way to Amarillo‘ van Tony Christie geworden.

Er zijn zoveel goede doelen om voor te kiezen.  Vaak kiezen we voor ‘Kom op tegen Kanker’, omdat dit ook een periode is die Mr Cariño terugbrengt naar het plotse verlies van zijn papa aan kanker.  Afgelopen jaren kwamen er ook andere goede doelen op de voorgrond: Rondpunt, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Foundation Jana De Koker en Centrum ter preventie van zelfdoding.

Tot in Kortrijk zijn we niet geraakt dit jaar, maar vanop een afstand supporter ik des te meer voor deze Warmste Week. 

… de pauze-knop even aanzetten thuis en on the road

Elk jaar ga ik wel voor een aantal dagen vakantie.  Meestal hebben we geen specifieke plannen en genieten we gewoon van het thuis zijn. 

En tradities zijn er dan weer om ieder jaar wat bij te sturen.  Dus, trekken we er dit jaar tijdens deze eindejaarsperiode toch even op uit.  We gaan even uitrusten in Sevilla.  Waar verwacht ik me aan: een zonnetje om ons aan te verwarmen, relax rondwandelen in die typische straatjes met hier en daar een speeltuintje.  In combinatie met de klassiekers van Sevilla.  Ik heb al wat opzoekwerk gedaan, wandelingen uitgestippeld en verder go with the christmas-flow… net zoals we thuis zouden doen. 

En bij begin van 2020 zijn de batterij-tjes weer opgeladen… om die 20 doelen voor 2020 te realiseren. 

… en ook deze laatste blog van 2019 on line zetten :). 

Ik wens jullie een warme en liefdevolle periode toe !

Enjoy!

#mildheid #eigenkracht #smallsteps #kleinestapjes #verbaasjezelf #onlyhuman #elkedagleren #zaligekeuzesmaken #doorbreektradities #teammama&papa #mindmanagement #mentale gezondheid #eenvleugjefuntoevoegen #mindset #mindmath #growthmindset #droom