Mijn nieuwjaarscadeau voor 2020: 20 doelen

Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!  Wat mag ik je wensen voor 2020?

Zullen we daarvoor terugkomen op de eerste blog van december: Terugblikken en vooruitblikken … van 2019 naar 2020? Toen had ik deze vraag voor jou: “Wat plan jij bewust voor 2020?”  Ben je er mee aan de slag gegaan?

Waarom ik dat doe, doelen zetten?  Ik zou kunnen denken: Er is al genoeg te doen zonder dat ik mezelf ook nog eens ‘verplichtingen’ opleg.  Wel, laat het me zo zeggen: mijn doelen zetten is bewust mijn toekomst invullen.  Er bewust voor kiezen waar ik mijn brein op afstem in 2020.  Ik zie het als cadeautjes voor mezelf in 2020.

Ik hoor je denken: makkelijk voor jou Veerle: ‘Jij gaat voor de grote verandering in 2020’.  Klopt, op professioneel gebied gooi ik het roer om en dat is goed voor 2 van mijn 20 doelen. Oh yeah, er zijn er nog 18 andere :). 

Over wat moeten die doelen dan gaan? Er is geen moeten, enkel hetgeen dat jij zelf wil.  Bij mij is het een combi van serious business, fun, kleine zaken, lastige zaken,… De enige voorwaarde voor mij is dat ze een toegevoegde waarde voor mezelf hebben op korte of lange termijn.  Ik ga hierbij trouwens niet enkel op zoek naar doelen die van nul starten.  Er zitten ook zaken tussen die ik voor mezelf belangrijk vind en bewust focus op wil houden in 2020.

Ik heb 20 doelen gesteld voor dit jaar 2020.  In mijn inspiratietocht op het wereldwijde web vorig jaar was ik de challenge tegekomen: ’19 doelen voor 2019′.  En aangezien die me doorheen het jaar 2019 veel voldoening en zelfgroei heeft gegeven, ga ik verder op dit elan.  Maar ik zou zeggen: kies vooral je eigen aantal! 

Om ze elk een kans van slagen te geven, check ik dit nog even af:Is mijn ‘Waarom’ voor elk doel duidelijk?  Waarom vind ik dit doel belangrijk dit jaar?  Heeft het een toegevoegde waarde voor de persoon die ik wil zijn en hoe ik wil in de wereld wil verschijnen?

Zijn ze haalbaar met een stretch? Want in de stretch zit de zelfgroei! 

Zijn ze specifiek genoeg: Wat? Wanneer? Hoeveel? Heb je gemerkt dat de ‘hoe’ hier niet bij staat?  Dat is bewust.  De ‘hoe’ uitzoeken is deel van het realiseren van mijn doel.

En om af te sluiten schrijf ik elk doel specifiek op, zo specifiek mogelijk.  Een gemarkeerde pagina in mijn Bullet Journal die ik regelmatig zal openslaan.

Wat zijn mijn 20 doelen voor 2020:

Gezondheid

1. Ik start met yoga, ten tegen laatste november 2020
2. Ik blijf focussen op mijn dagelijkse zelfzorg-routines: rug-oefeningen, meditatie en mental health work
3. Ik werk aan mijn slaap-hygiëne. Ik zou kunnen zeggen: ik wil 8 uur slapen per nacht. Maar eerlijk, met onze 4-jarige Pruts die nog regelmatig wakker wordt ‘s nachts, heb ik dit helemaal niet onder controle.  Dus wordt dit: op een vast uur in bed
4. En om die slaap nog te optimaliseren gaan we werk maken van een nieuwe matras… die 10 jaren termijn komt in de buurt

Zelfzorg

5. Ik ga elke dag 10 minuten lezen
6. Ik behoud mijn huidig gewicht (nee, dat deel ik nu niet:)).  Sinds einde 2019 ben ik nl terug op mijn gewicht van voor mijn zwangerschap en dat wil ik graag zo houden 🙂
7. Mijn social media tijd per week verminderen met 50%… leve de apparaatvrije tijd

Fun

8. 2 concerten bijwonen: ééntje staat al gepland: Editors @ Antwerpen
9. Die 40-ste verjaardag, die wordt speciaal

Pruts-time

10. Pruts en ik gaan op natuuruitstap in de zomervakantie, incl kamperen.  Dit kan eenvoudig zijn in eigen hof of gaan we voor een buitenlands ‘avontuur’… Nog te bekijken, alsook of Mr Cariño deze ook op zijn lijstje zet :).
11. Pruts en ik gaan op cultuur-uitstap.  Tips zijn altijd welkom!

Mr & Miss Cariño-time

12. We plannen bewust een maandelijks just-the-2-of-us-moment (gelukkig wil Mr Cariño meewerken aan dit doel:).  Da’s trouwens wel de bedoeling hé, plannen voor dingen die je zelf kan realiseren :).  Een voorbeeld: Niet hopen dat je de loterij gaat winnen.  Wel: ik wil iedere week spelen, waardoor je wekelijks kans maakt.
13. We gaan naar een opera kijken in Palau Musica in Barcelona.  Lukt het ons al in februari? 

Familie

14. In 2020 gaan we een weekendje naar Mickey.  Disney-magie, I love it
15. Elk weekend reserveren we bewuste familie-tijd: uitstapjes, filmpje kijken, spelletjes moment, apero & tapas-avonden, keuken-fuiven, …
16. Op vraag van mijn zus en een uitstekend idee: een zussen-uitstap. We weten nog niet wat… maar zet 2 planners samen en tegen einde februari hebben we iets gepland :).
17. Een ideetje van op nieuwjaarsdag: We trekken er een avond op uit met mijn schoonzus & -broer. 

@ home

18. We nemen 6 ruimtes in ons huis grondig onder handen.

Amarieyo

19. Ik start Amarieyo op in mei 2020
20. Ik realiseer mijn business plan en vooruitzicht/budget voor 2020

Het is mijn engagement voor mijn toekomst, met mijn eigen touch van fun en ‘Go with the planned flow’. 

Nog een laatste tip, ook voor mezelf: wees mild voor jezelf doorheen het jaar.  Laat die ene dag dat je bijvoorbeeld je dagelijkse routine niet deed, de volgende dag niet bepalen. 

2020, ik kijk naar je uit!

Wat mag ik je wensen voor het nieuwe jaar?

Hello 2020, here we come

#mildheid #eigenkracht #smallsteps #kleinestapjes #verbaasjezelf #onlyhuman #elkedagleren #zaligekeuzesmaken #happybujo #alleencontroleoverjezelf #mentalegezondheid #eenvleugjefuntoevoegen #workinprogress #growthmindset #droom #gowiththeplannedflow