Over Mij

Hey, welkom op mijn site.  Ik ben Veerle, iemand die het beste van zichzelf wil geven in de verschillende rollen van haar leven.  Hoe ik dat dan invul, dat vind je terug in mijn 2-wekelijkse blog op donderdag.  

Just for the record, het beste van mezelf geven wil niet zeggen dat alles ‘goed’ loopt hoor.  Ik krijg best regelmatig een reality check voorgeschoteld.  Oeps, dit loopt hier niet zoals ik gedacht had: Trial & Error & next Trial it is!  Er is enkel winnen of leren. En voor de ‘next trial’ word ik graag getriggerd door andere manieren van denken, om er daarna mijn eigen gedacht van te maken ;). 

Met op de achtergrond de puzzel in onze keuken, mijn zicht tijdens het ontbijt: Today is a perfect day to start living your dreams. Dat en mijn Mr. Cariño aan de andere kant van de tafel.

Verder ben ik een happy mama, fiere mama, twijfelende mama, zelf-kritische mama, is-het-wel-goed-genoeg-mama in afwisseling met gewoon-goed-is-ook-perfect-mama, …. … … kortom mama-all-the-way van een 5-jarig Prutske. 

Ik woon samen met mijn Mr. Cariño ( Spaans voor mijn schat en allerliefste!) en ben plusmama van 2 tieners (15 & 17 jaar).  Er is hier dus wel een spectrum aan verschillende levens-fases te beleven, oh boy.  Dus kort samengevat: 4 boys & a lady! (da’s het voordeel van je eigen blog, je kan je omschrijven zoals jij wil: lady… I like it, dus da’s OK).  Voeg daar nog een job bij, familie, social stuff en nog wat zelfzorg en je begint zicht te krijgen op de verschillende rollen :).

Zelf noem ik het ook wel eens: HUMAN IN PROGRESS :).  Ik ben bewust van waar ik nu sta en heb mijn blik richting toekomst. Benieuwd naar wat er komt en wat ik ga realiseren. Hoe blijf ik de dingen (die ik wil) combineren op een manier die past bij mij?  Goed geraden, hier komt denkwerk bij kijken!  

Mijn slagzinnen, quotes, mantra’s… what’s in a name:

‘Voor elk probleem bestaan verschillende oplossingen’.  Ik was even mee aan het kijken met Prutske naar de PJ Masks / Pyjamahelden en dit passeerde.  Zalig toch als er wijsheden in kinderseries zitten. 

‘Keep it simple, complexity will come along anyway’.  Al een oude quote van mezelf en nog steeds een match voor mij.  Eentje om aan te denken als ik zelf nog een extra vleugje drama toevoeg aan een situatie.  Een intern stemmetje zegt me dan: Veerle, doe dat nu toch nog niet, KIS remember !

‘Alles komt altijd in orde’. Een quote die mijn Mr. Cariño en ik veel gebruiken.  Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat ik deze wel aan te vullen is met: ‘en we vinden altijd wel een manier om met situaties om te gaan. Someway someday somehow, we’ll figure it out.’

Deze laatste wil ook nog delen met jullie: ‘Je bent geen pot Nutella’.  Voor de people pleasers onder ons, yep, count me in! Mijn vrije interpretatie: je hoeft niet iedereen te pleasen zoals een pot Nutella. 

Er zijn er nog meer! Je ziet ze nog wel passeren. 

Wat vind ik nu zelf leuk aan deze quotes?  Ze geven me een positieve vibe en zorgen ervoor dat ik een open mind heb voor hetgene dat passeert.

Nog 3 weetjes over de laatste 3 jaren

2017: Barcelona. 

Het is ondertussen onze favoriete spot! Soms met ons tweetjes, soms met het gezin.  We komen er elke keer thuis, hebben onze favoriete plekjes en gaan steeds wel een ander Gaudi-werk ontdekken:).  Da’s het voordeel van niet alles tijdens één city-trip te doen, zo moeten we wel terug :). 

@Home zijn er regelmatig tapas-avonden met een Barcelonees radio-station op de achtergrond (leve internet-radio & Sonos).  Ondertussen wordt er hier ook al een woordje Spaans gesproken door mijn Mr. Cariño (leve Google-translate als ik Spaanse berichtjes krijg met meer dan ‘Te Quiero’;)).

2018: Life Coaching.

Sinds 2018 volg ik een life coaching traject! Wauw, life changing! Waarom heb ik dit niet vroeger ontdekt?!?  Mijn zeer korte samenvatting: De wereld rondom mij is niet veranderd, wel hoe ik er in sta. Mijn key-words zijn hierdoor: mijn levensdoel, resultaten, overtuigingen, geluk, overvloed, mildheid, gevoelens, relaties, zelfvertrouwen, liefde, actie, groei, kracht, … zoveel meer dan ik voor mogelijk hield.

En ondertussen ben ik ook zelf Life Coach !!! Je merkt het wel in mijn blogs. Je kent het: waar het hart van vol is, loopt de blog van over :).

2019 & 2020: Amarieyo

Ama-wat?  Is dat een woord?  Welke taal is dat?  Het is een eigen creatie, gebaseerd op Amarillo (een stadje in the States en ook Spaans voor geel).  Ik haal mijn inspiratie uit een boek van Brené Brown: ‘De kracht van kwetsbaarheid’.  Toen ik ‘Amarillo’ las, dacht ik: ‘Dit klinkt mooi, dit is het! En dat betekent toch in het Spaans?’. Yep, hier ga ik mee verder! Ik link geel aan: energie, kracht, positiviteit, actie, optimisme, groeien, levenslust, vrijheid, …  Just what I need!

Marie is er in gekomen omdat het een deel is van mijn 2de naam. En Yo omdat dat ‘ik’ is in het Spaans en voor mij staat het voor de kracht die ieder in zichzelf draagt.  Et voilà, Amarieyo! 

Top-boek! Echt een aanrader. Of voor als je minder tijd hebt: docu-show op Netflix

Ik kijk er naar uit om ook van jullie te horen!