Terug thuiskomen bij jezelf

Sara R. is consultant en een alleenstaande mama van 41 jaar. In september rondde ze het ‘Unlock Your Power’-traject af.

Hoe kwam je bij Amarieyo terecht?

Veerle is al heel lang een goede vriendin.

Corona en thuiswerken creëerden een kleine bubbel. Je komt minder in contact met andere mensen en er doken twijfels op bij mezelf. Ben ik goed genoeg? Waarom ben ik nog altijd alleen? Hoe kan ik meer (zelf)vertrouwen krijgen?

Waarom koos je voor een life coaching in het algemeen en voor Amarieyo in het bijzonder?

In het verleden ben ik bij een psychotherapeut geweest, maar die aanpak focuste voor mij te veel op het verleden. Ik wou vooruitkijken en vooruitgaan.

Een paar jaar geleden volgde ik ook een coaching op werkgebied, voor een professionele heroriëntatie. Dat beviel me veel beter.

Een psychotherapeut kijkt achteruit, een coach kijkt vooruit.

Ik heb ook de podcast beluisterd van de Life Coach School waarbij Veerle gecertifieerd is. Dat is een concept dat me aanspreekt. Maar luisteren naar een podcast of een zelfhulpboek lezen, daar doe je verder zelf weinig mee.

Daarom koos ik voor Amarieyo, zodat ik er écht tijd aan zou besteden. Diep nadenken over bepaalde zaken en ze ook daadwerkelijk aanpakken.

Wat vond je het meest waardevol aan de inhoud van het programma en wat pas je vandaag nog toe?

Het 50-50 concept is voor mij erg belangrijk: in je leven zal nooit alles 100% goed zijn, daarom heeft het geen zin om bepaalde zaken uit te stellen in de hoop dat het ooit wel beter zal zijn. Nu is zoals het is. Nu is goed. In het hier en nu leven, geeft me veel rust.

Overal hoor je dat je in het leven een doel, een passie moeten hebben. Als je niet weet wat je wilt in je leven, voel je je bijgevolg helemaal verloren. Amarieyo life coaching gaat uit van het concept dat er gewoon zijn al voldoende is. Alles wat er bijkomt is goed, maar niet noodzakelijk. Gewoon er zijn geeft al waarde. Dat vind ik een mooie gedachte.

Wat vond je het meest waardevol aan de opbouw van het programma?

De 3 opeenvolgende stappen die Veerle volgt: see you, be you, live you. Eerst focussen we op bewustwording: hoe je over bepaalde zaken en over jezelf denkt. Vervolgens kijken we naar hoe we daar anders over kunnen denken en dat aanpakken. Tenslotte kijken we naar de toekomst: hoe je beslissingen leert nemen, hoe je het stappenplan opbouwt …

Het zit logisch in mekaar: hoe denk ik over mezelf, wat kan ik daaraan veranderen en hoe kijk ik naar de toekomst.

Hoe ervaarde je de samenwerking met life coach Veerle?

Veerle is spontaan, stelt de juiste vragen en straalt vertrouwen uit. Ze is betrokken bij wat je meemaakt en ze weet waarover ze spreekt. En ze past dit ook toe in haar eigen leven.

Veerle is een straffe madam!

Wat heeft de life coaching je opgeleverd in jouw leven?

Ik merk veranderingen. Ik heb leren omgaan met de narcisten in mijn leven, met name mijn ex-man en huidige baas. Vroeger schoot ik al in paniek als ik met hen moest communiceren. Nu ben ik relaxed en ga ik er veel beter en neutraler mee om. Ik ga ook niet meer mee in hun spelletjes welles-nietes of ik-heb-altijd-gelijk. Momenten waarop ik in het verleden angstig zou zijn, kan ik nu veel beter onder controle houden. Ik zit veel minder in met wat andere mensen denken van mij.

Het brengt de rust in mijn leven waarnaar ik op zoek was

Zou je het 'Unlock Your Power'-traject aanbevelen aan anderen en waarom?

Ja, ik zou het zeker aanbevelen. Ik heb het ook al aanbevolen bij een paar collega’s. Mij heeft het geholpen.

Het programma kan veel soorten mensen aanspreken. Het is allesbehalve zweverig, zoals soms verkeerdelijk gedacht wordt over life coaching. Ik ben zelf nogal een down to earth type.

Het ‘Unlock Your Power’-traject biedt concrete tools aan die toepasbaar zijn in je dagelijks leven.

Veerle’s aanpak is rationeel. Je eigen gedachten aanpassen vergt inspanning, maar is niet onmogelijk. Ze zitten tenslotte in je eigen hoofd.