Mijn Gedacht

Ik val direct met de deur in huis: Je opinie heeft geen toestemming nodig.  

Zelfs niet als ze unpopular is. Want unpopular opinions, zijn gewoon opinies gelijk een ander. Je hebt gewoon het gevoel dat je meer zekerheid nodig hebt om ze te mogen hebben en om ze de wereld in te sturen. 

Hoe je weet of jij ook zoekt naar zekerheid en toestemming voor ‘Mijn Gedacht’? Yep, bomma FC De Kampioenen bewijs. 

Het ziet er zo uit: 

Je wil niet naar het te drukke familie-feest gaan met je kindje, omdat het te vlug overprikkeld is in de drukte. Daarna gevolgd door: ‘Overdrijf ik nu?’

Je wil niet naar de zomer-bbq gaan van het werk omdat je bij je kinderen wil zijn in de examen-tijd. Daarna gevolgd door: ‘Of kan ik dat niet maken?’You get it. 

Op gevoel heb je een duidelijk opinie en standpunt. Tegelijkertijd is het oncomfy om degene te zijn met de unpopular opInion. Je voelt de oordelen al komen en je begint je verantwoording al voor te bereiden in je hoofd. 

Het voelt bwek om niet te doen wat algemeen verwacht wordt

En het is al helemaal bwek omdat je niet gewoon bent je eigen gedacht te volgen. Logische bwek dus. 

No problemo, er is gewoon werk aan de winkel. Ik zag het de afgelopen weken een aantal keren opduiken, dus ben ik hier vandaag in je mailbox met deze reminder. 

Je opinie, je gedacht, je standpunt, je whatever you name it, mag er steeds zijn.

Opinies zijn nooit juist of fout. Dit geldt ook voor jou. 

Jij bent er en je hebt opinies . PUNT .

Die twijfelvraag die achter je opinies komt: Overdrijf ik nu? Kan ik dit wel maken?  Dat gaat niet over iemand anders. Dat gaat over je eigen opinie toelaten. Owning it ! Eerlijk en zonder oordeel. 

Hiermee wordt je eigen opinie hebben een pak makkelijker. Dan stop je met je in bochten te wringen, omdat je geen toestemming meer nodig hebt om te denken wat je denkt. Da’s al een stap die je niet moet nemen en die je overboord kan gooien.  

Neem deze 3 eerlijke stappen die lichtheid brengen

Eén, je gedacht is er. Niet meer en niet minder. 
Toestemming vragen hiervoor houdt je vast in onzekerheid en twijfel. Van zodra je geen externe validatie meer nodig hebt, kan je écht verder aan het werk.

Dan komt twee, aan het werk met je gedacht?
Stel jezelf de vragen die je aan iemand wou stellen EN aanvaard geen onbeantwoorde vragen van jezelf.Ben ik nu verkeerd? Nee, want …
Overdrijf ik nu?  Nee, want…’Ik weet het niet’ is geen antwoord. Aanvaard deze joker nooit van jezelf. Om de eenvoudige reden: Je weet altijd iets.Geef eerlijke antwoorden naar jezelf, zonder oordeel. Je hebt nu helder voor jezelf waarom je je opinie hebt en deze belangrijk is voor je. 

Na deze eerlijke stap met jezelf, komt de derde stap: Beslis
Beslis wat je vandaag doet. 

Voor mijn klanten zag dit er zo uit:

Ik ga niet naar het te drukke familie-feest gaan met mijn kindje, omdat het te vlug overprikkeld is in de drukte. Omdat ik doe wat vandaag het beste is voor mijn kindje. Op deze leeftijd en in deze fase. Vandaag. Volwassenen kunnen voor zichzelf zorgen. Het is mijn job als ouder om voor mijn kindje te zorgen en dat doe ik ook. En vandaag doe ik dat door niet naar drukke bijeenkomsten gaan. Dat is oké. En het is ook oké dat de familie teleurgesteld is hierover, want ze hebben er ons graag bij. Logisch.

Ik ga niet naar de zomer-bbq gaan van het werk omdat ik bij mijn kinderen wil zijn in de examen-tijd. Omdat ik er nu wil zijn voor hen en dat is effectief mijn prio op deze moment en in deze maand.  Ik doe graag de zomer-bbq en uitjes van het werk, wie weet lukt volgende keer wel. Ik geef dit ook zo mee aan mijn collega’s. Open en transparant is voldoende. Verantwoording is niet nodig.Als je dicht bij jezelf blijft, ben je eerlijk naar jezelf én hiermee ben je ook eerlijk naar anderen. Dit maakt communiceren met anderen ook zoveel makkelijker.

Mijn challenge voor jou deze week: 
Dare to trust yourself !
Dare to trust what you think !
Dare to trust that you have the knowledge in you to explore !

Het haalt zoveel onzekerheid weg uit je leven.
Je voegt er zoveel lichtheid mee toe.

Veel liefs,

Veerle – Life Coach

Oprichter van de Life Owner Academy. 

Klik hier voor een gesprek met me >>>

P.S.: Wil je een nieuwe gewoonte starten en dit succesvol doen? Je vindt hierover aflevering 5 op mijn Podcast ‘Life Owner Topics’, beschikbaar op Spotify & Apple Podcasts. Ik vertel er je hoe te starten, hoe je er voor zorgt dat je niet opgeeft onderweg en hoe je succes behaalt. Go check it! Let’s do this! 💛