3 tips om je te helpen bij het nieuwe normaal

2020 
Het jaar van het nieuwe ‘normaal’?
Wat is ‘normaal’ eigenlijk?  

Het nieuwe normaal blijkt momenteel:
Uitzonderlijk op stap, altijd met een mondmasker bij de hand.

Het ‘normaal’ is iets dat steeds in beweging blijkt te zijn. Net zoals het ‘normaal’ van 20 jaar geleden het ‘normaal’ niet is van vandaag. Het normaal is steeds in evolutie, volgens de noden van de grote noemer: de maatschappij.

En meegaan in het nieuwe ‘normaal’ kan van zodra wij het toelaten. Van zodra wij bereid zijn onze weg er in te zoeken en bijgevolg ook te vinden. 

Het COVID 19 virus is er sinds 2020. No point arguing that. No doubt about it.

Ons ‘normaal’ is altijd in verandering… 

Soms gaat de verandering geleidelijk. Soms mogen we de verandering  op ons eigen tempo ontdekken. Soms dienen we vlugger dan we willen een nieuw normaal te ontwikkelen. Soms is het een eigen keuze. Soms is het gedwonden.

De constante hier in is: 
Steeds vinden we onze eigen manier om beter om te gaan met situaties. Of het nu opgelegd is door een pandemie of het nu vrijwillig is om een betere manier te vinden in je mama-werk combinatie.

Hoe zoek je je nieuwe ‘normaal’. Je nieuwe manier. Je eigen manier.

Tip 1. Het is ok om bang te zijn of schrik te hebben

Het zou eigenlijk zeer raar zijn als je dat niet bent, dus gelukkig ben je volledig ok als je bang bent voor verandering.

Duw het dus niet weg, want ‘it’s part a the game of life… ‘
Zo was dit ook bij dit virus toch: bang dat je het zelf kreeg (impact voor jezelf), bang dat je het doorgeeft (impact voor je omgeving), bang zijn voor de impact die dit zal hebben op de ontwikkeling van de kinderen (impact voor de toekomst).

Het is verdomd ok om bang te zijn.  Alleen hoeft dit je niet te stoppen om te leven. Om je eigen manier te zoeken in je leven en hoe je omgaat met de dingen (inclusief de pandemie en andere shizzle).

Ga een stap verder, ook als je bang bent kan dat.

Tip 2. Creëer je eigen &-& verhaal

Je kan bang zijn en kan tegelijkertijd ‘the next best thing’ doen. Bang zijn hoeft je niet te verlammen. Je kan nog wel steeds dingen doen.

De &-& verhalen van 2020:
Werken voor Colruyt en Lenn bezig houden overdag
Een andere school-ritme voor Lenn en Amarieyo Life Coaching opstarten
Op een andere manier (thuis)werken, op een andere manier organiseren mama & job, op een andere manier focus creëren. Steeds op een andere manier en een ander tempo.

Dat is effe zoeken, effe panikeren, effe bijsturen, effe bekomen en landen.
Of het &-&-&-&-verhaal: Test & Observeer & Leer & Stuur bij

Tip 3. De mooie kant van 2020 zoeken

Lijkt het of 2020 een sh**-jaar is? Ja. Dat zal voor iedereen wel soms zo zijn, denk ik. Het virus heeft impact op je leven, direct en/of indirect. Het thuiswerk. De onrust thuis, bij de kinderen, bij jezelf. Het alleen zijn. Het gemis van famillie, vrienden, uitjes, hobby’s …

Misschien moet we daarom net vandaag zelf zoeken naar de mooie kant van 2020. Om 2020 in balans te brengen. Want zoals in elk jaar zijn ze beiden aanwezig: the good & the bad. Beiden zijn er geweest en doen elkaar niet teniet.

Denk nu niet dat ik het te rooskleurig zie… Ook ik zou het liefst 2020 herschrijven zonder het virus … Alleen levert dat weinig concreets op. En zorgt het er eerder voor dat je bij de pakken zou blijven zitten. Kijk ook naar wat er wel positief was in 2020. In je carrière, als mama, als partner en voor jezelf als persoon.  Gebruik dit om verder te gaan.

The best thing… 

De volgende 4 maanden bepaal je zelf mee verder. Je ‘normaal’, je &-& verhaal, hoe je omgaat met angst of stress. Wat kan je doen:
– Kies één aspect in je leven dat jij succesvoller wil maken.
– Gebruik de volgende 4 maanden om hier op in te zettten.

No doubt about it

In de volgende 4 maanden zullen er ook nog negatieve dingen plaatsvinden, No doubt about it, pandemie of niet. In de volgende 4 maanden zullen er ook nog positieve dingen plaatsvinden, No doubt about it!

De volgende 4 maanden doen er altijd toe. Wat is je volgende move?
– Voor jou & je familie?
– Voor jou & je carrière? 
… 
– Voor jezelf 

Zorg voor je eigen perspectief. In de volgende weken en maanden van het jaar. Wil je meer weten hoe jij dit kan doen? Stuur me een berichtje : veerle@amarieyo.be