Hope is no strategy

Wat wil ik jullie vandaag, net voor kerst, meegeven?  
Dat is de vraag dus als je een blog begint te schrijven.

Ga ik voor traditie en bijgevolg voor hoop?

Alleen vraag ik me af hoe concreet ik dat kan maken.  Laat ons eerlijk zijn, ik kijk net zoveel in het duister over de corona-shizzle als jullie. 

Wetende dat het vaccin er nu is, pakt me omdat ik er zo naar uitkijk om terug gewoon op familiebezoek te kunnen gaan. Dat geeft me inderdaad vooruitzicht en perspectief.  Ik hoop samen met jullie dat we het corona-gedoe achter ons kunnen laten in 2021. Van ganser harte, echt.  

Toch zou ik jullie iets concreters willen meegeven dan hoop.  Want inderdaad hoop is geen strategie die je in je kracht zet. Het zet je in ‘optimistische afwachtmodus’ en da’s mooi voor zaken waar je geen invloed op hebt.

Ik zoek iets krachtiger. Ik zoek iets dat niet afhankelijk is van het vaccin, de opvolging van de regels door anderen, mogelijke mutaties van het virus.  Als je me al even volgt dan weet je dat afhankelijkheid niet ‘my favorite cup of tea’ is.

Hoop zorgt misschien wel voor algemeen perspectief, maar niet voor de persoonlijke kracht die je nu nodig hebt (meer mijn shizzle :)).

Ik wil jullie iets actiever meegeven. Iets voor nu.

VERTROUWEN

Vertrouwen kan namelijk ieder moment beschikbaar zijn voor jou.  
In één of andere vorm: 

– Vertrouwen in jezelf 
– Vertrouwen in anderen
– Vertrouwen in het ‘nu’
– Vertrouwen in de toekomst

Stel je voor wat één van deze vormen van vertrouwen zou betekent voor je. Gewoon voor fun: Hoe anders daag je op vandaag als je vertrouwen hebt in bovenstaande?

Bijvoorbeeld: Als je nu vertrouwen hebt in de toekomst, ga je niet piekeren over die toekomst.  Nee, dan ga je meer bezig zijn met NU.  Hetgeen jezelf meer vooruit helpt in eigenste moment, ook als er corona-toestanden zijn.  

Want ook op dit moment kunnen we iets creëren voor onszelf.  
We kunnen meer dan enkel wachten op beter.

Vertrouwen ondersteunt je steeds

Het voegt steeds een laagje toe dat je krachtiger maakt, ook in moeilijke tijden.

Hoop zorgt er voor dat je wacht tot de deur wordt opgedaan voor je.  En tot dat gebeurt, zit je vast. Vertrouwen zorgt er voor dat je gaat kijken naar wat je nu zelf kan doen.  Het opent een extra deur voor jezelf die anders gesloten zou blijven. 

Vertrouwen geeft je de kracht om in het nu, in dit moment, te leven.

Ja, dat is wat ik jullie wil meegeven.
Vertrouwen, om je te helpen vandaag, morgen en elke dag daarna.

Ik wens jullie fijne, warme en liefdevolle feestdagen!

Liefste knuffel,

Life Coach

P.S.: wil je met me samenwerken, plan zeker een gesprekje in om kennis te maken.  Dit kan via deze link


Oh ja, zoals je kan verwachten staat ZELFVERTROUWEN hoog op de agenda in de Life Owner Academy. Persoonlijke kracht shizzle, remember :).